2016 çok geç, Maltepe tünel üstü patikası acilen güvenli hale getirilmeli!

Ekim 30, 2020 - 14:00
Şubat 2, 2022 - 16:31
 47
2016 çok geç, Maltepe tünel üstü patikası acilen güvenli hale getirilmeli!

2016 çok geç, Maltepe tünel üstü patikası acilen güvenli hale getirilmeli! Ne oldu? Takipçimiz Seda Kaydın’ın arkadaşı Yasemin, 1 Nisan 2015 tarihinde Altıntepe tünel üstü patikada saldırıya uğradı ve darp edildi. Bu patika, yıllardır taciz ve saldırıların meskeni durumunda ve sırf bu sene içinde bilinen üç saldırı gerçekleşti. Seda, Maltepe Belediyesi’nden bölgeye gerekli düzenlemeleri yapmasını talep eden bir imza kampanyası başlattı. Bu konu hakkında ne düşünüyoruz? Dilediği saatte evlerine güvenle gidebilmek, sokakta can güvenliğinden endişe etmeden dolaşabilmek ve kamusal alanlarda tehdit ve tacizlere maruz kalmadan var olmak, her bireyin hakkıdır. Ancak sokakların ve gecelerin adeta erkeklere aitmiş gibi davranıldığı ülkemizde kentsel alanlarda acilen kadınların güvenliğini sağlayacak dönüşümlere gidilmesi gerekmektedir. Maltepe Belediyesi, saldırı ve tacizlere karşı tedbir almak için öncelikli olarak sokak lambalarıyla sürekli ışıklandırma sağlamalı ve gerekli yerlere güvenlik kameraları yerleştirmelidir. Buna ek olarak tehlike arz eden çalı ve otların kesilip alana halkın kullanabileceği banklar yerleştirilmesini ve ücralığı azaltarak kadınları alana güven içinde gelmeye teşvik etmek adına örneğin tercihen kadınların işleteceği bir büfe açılmasını öneriyoruz. Ayrıca mahallelinin bu bölgede kermes ve sanat aktiviteleri gibi çeşitli faaliyetler düzenlemesinin bölgedeki hareketliliği çoğaltarak hem saldırıları engellemeye yardımcı olacağına, hem de burayı halka kazandırağına inanıyoruz. Harekete geç! Kadınların sokaklarda saldırılara uğramasına göz yummak kabul edilemez. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın kadın dostu bir semt yaratmak için daha önce de bazı adımlar attığını biliyor ve kadınların can güvenliğini tehdit eden bu patikayı acilen dönüştürmeye yönelik adımlar atmaktan çekinmeyeceğine inanıyoruz. Sizler de çağrımıza destek olmak için bu link üzerinden bir imza verebilirsiniz.


Takipçimiz Seda Kaydın’ın arkadaşı Yasemin, 1 Nisan 2015 tarihinde Altıntepe tünel üstü patikada saldırıya uğradı ve darp edildi. Bu patika, yıllardır taciz ve saldırıların meskeni durumunda ve sırf bu sene içinde bilinen üç saldırı gerçekleşti. Seda, Maltepe Belediyesi’nden bölgeye gerekli düzenlemeleri yapmasını talep eden bir imza kampanyası başlattı.

Dilediği saatte evlerine güvenle gidebilmek, sokakta can güvenliğinden endişe etmeden dolaşabilmek ve kamusal alanlarda tehdit ve tacizlere maruz kalmadan var olmak, her bireyin hakkıdır. Ancak sokakların ve gecelerin adeta erkeklere aitmiş gibi davranıldığı ülkemizde kentsel alanlarda acilen kadınların güvenliğini sağlayacak dönüşümlere gidilmesi gerekmektedir. Maltepe Belediyesi, saldırı ve tacizlere karşı tedbir almak için öncelikli olarak sokak lambalarıyla sürekli ışıklandırma sağlamalı ve gerekli yerlere güvenlik kameraları yerleştirmelidir. Buna ek olarak tehlike arz eden çalı ve otların kesilip alana halkın kullanabileceği banklar yerleştirilmesini ve ücralığı azaltarak kadınları alana güven içinde gelmeye teşvik etmek adına örneğin tercihen kadınların işleteceği bir büfe açılmasını öneriyoruz. Ayrıca mahallelinin bu bölgede kermes ve sanat aktiviteleri gibi çeşitli faaliyetler düzenlemesinin bölgedeki hareketliliği çoğaltarak hem saldırıları engellemeye yardımcı olacağına, hem de burayı halka kazandırağına inanıyoruz.

Kadınların sokaklarda saldırılara uğramasına göz yummak kabul edilemez. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın kadın dostu bir semt yaratmak için daha önce de bazı adımlar attığını biliyor ve kadınların can güvenliğini tehdit eden bu patikayı acilen dönüştürmeye yönelik adımlar atmaktan çekinmeyeceğine inanıyoruz. Sizler de çağrımıza destek olmak için bu link üzerinden bir imza verebilirsiniz.